dinsdag 21 februari 2012

Carnavalsoptocht De Zilk boven de Moerdijk

                                          Optocht De Zilk 19 februari 2012


Boven de Moerdijk wordt ook carnaval gevierd. In het buurtschap De Zilk claimen ze de een na grootste optocht van boven de Moerdijk te hebben. Noordwijkerhout (Kokkerhout), waar De Zilk onder valt,  zegt al jaren de langste stoet te organiseren.

44 Jaar
Dit jaar viert de carnavalsstichting De Duinknijnen het 44 jarig jubileum. De eerste prins kwam in het seizoen 1968-1969 aan de macht in het Duinknijnenrijk. Henk Nederstigt, beheerder van de voetbalkantine, besloot met een aantal mensen van de overkoepelende sportvereniging een dansavond voor volwassenen te organiseren op vastenavond. Henk werd op vastenavond 1969 tot prins gekozen en met een papieren steek nam hij de naam Hendrikus den Eerste aan. Daarmee was het carnaval in De Zilk een feit.

Dit jaar is de 44e prinsenpaar aan de macht: Prins Jubilé (Wil Stroombergen) en zijn prinses Jubilea (Marga Stroombergen-Nederstigt). De huidige prinses is de dochter van de eerste prins in het Duinknijnenrijk. Beiden zagen hoe zondag 19 februari een bonte carnavalstoet door de straten van dit Zuid-Hollandse dorp trok en zo bewezen dat Carnaval in de gemeenten Noordwijkerhout en De Zilk springlevend is.

Bronnen op aanvraag beschikbaar

Geen opmerkingen: