dinsdag 5 juli 2011

Schoolverlaters tradities

De leerlingen van groep acht nemen definitief afscheid van hun school met activiteiten als een schoolkamp, en een musical..Zo ook de leerlingen van De Egelantier in De Zilk (Zuid-Holland).

Schoolkamp
Avonden vergaderen in een klaslokaal en veel knutselwerk van leerlingen, leerkrachten en ouders leveren de raamwerk van de drie dagen met de klas op een fort in de buurt van Spaarnwoude het schoolkamp houdt.

Van te voren wordt ook veel aandacht besteed aan een thema. De rode lijn door het kamp, dat verder ingevuld wordt met sportactiviteiten, een bonte avond, skiën en survival klimmen. Traditioneel verplaatst het hele gezelschap zich in een gele NZH-bus.

De betekenis is, dat de jongens en meisjes die soms al 8 jaar met elkaar op school zitten een volgende stap in hun leven zetten. De groep valt uit elkaar. De leerlingen verspreiden zich over scholen in Noordwijkerhout Lisse, Heemstede en Haarlem.

Musical
De musical is een tweede stap in het afscheid nemen. Het kiezen van het onderwerp van de musical en de uitvoering gebeurt door de school met hulp van ouders en leerlingen. De musical voert men een paar keer op. Opa's en oma's, de leerlingen van de school en de ouders allemaal hebben ze van dit toneelstuk met lied en dans kunnen genieten. De laatste opvoering wordt afgesloten met een disco met diskjockeys en gekleurde lichten. Uiteindelijk geeft de meester of juf van jouw groep je een hand en geeft je een laatste advies en gelukswens. Daarna vallen de leerlingen elkaar in de armen en wordt er door sommigen een traantje gelaten. Nu is het echt afgelopen.

Bronnen op aanvraag beschikbaar

Geen opmerkingen: