woensdag 6 juli 2011

Schoolvakantie rituelen


Nederland midden heeft vanaf maandag 4 juli schoolvakantie. De basisschoolleerlingen uit de regio gaan met hun ouders op vakantie. De leerlingen nemen afscheid van school met rituelen en en tradities zoals het strijken van de schoolvlag en het zingen van een schoollied.

Schoolritueel
In De Zilk wordt op vrijdag 1 juli tijdelijk een vlaggenmast in het midden van het schoolplein geïnstalleerd met in top de gele schoolvlag. Leerkrachten, ouders en alle leerlingen staan om 15.00 uur rond de vlaggenmast om het schoollied te zingen. Op de melodie van Oh Champs-elysées zingen de leerlinegen de naam van de school: 'Oh Egelantier, oh Egelantier'.

Einde van het schooljaar
Het is het rituele afscheid van het schooljaar. De directeur geeft de leerlingen rond de vlaggenmast een pluim dat ze dit jaar weer hard gewerkt hebben en wenst iedereen een goede vakantie. De vlag wordt tijdens het zingen van het schoollied gestreken door twee leerkrachten die met ingang van het volgende schooljaar niet meer voor de klas staan. Na het lied geven de leerkrachten de leerlingen een hand en wenst men elkaar goede vakantie. Ouders bedanken de leerkrachten voor het afgelopen jaar en de twee leerkrachten die afzwaaien krijgen een hand voor hun bijdrage aan het onderwijzen van hun kinderen.

De vlaggenstok wordt na de ceremonie van het plein verwijderd en in augustus weer opnieuw geplaatst op de eerste schooldag (15 augustus).

Bronnen op aanvraag beschikbaar

Geen opmerkingen: